Ren

 

Renskav av hög kvalité från Norrbotten. Inget tillsatt vatten. Gott och lättlagat. 400 g per förpackning.

 

Genom att Suovas är lättrökt och saltad kräver den vare sig salt eller kryddor vid stekning. Delikat och snabblagat. Passar utmärkt med såväl mandelpotatis som pasta eller i pitabröd.

Suovas är en nord- och lulesamisk term för rökning av renkött. 400 g per förpackning.

 

Renentrecotê är ett smakrikare och billigare alternativ till Renfilé. Går utmärkt att steka eller grilla. Tänk bara på att Ren är ett magrare alternativ än nöt och blir därför allra bäst om det inte genomsteks. 0,6-1 kg

Från: 163kr

Reninnerfilé
650 kr/kg

 

Reninnerfilé är den möraste och högst ansedda detaljen på Renen. Mycket mört och gott! Köttet är vakumförpackat och fryst. En innerfilé väger ca 200-300 g.

 

Sveriges kanske godaste Torkade renkött. Proteinrikt och lätt att bära om man är på utflykt. Perfekt som TV snacks. Skär i tunna skivor och ät som det är. Tugga länge och njut!

Sjaunjagravat Reninnanlår är så mört att det smälter i munnen. Är sagolikt gott. Ätes med fördel på hårt tunnbröd. Som förätt eller apertifs. Gott till öl eller bubbel.

 

 

Fransyska utskuren från utvalda renstekar som rökts på det gamla sätt som gjorts i århundraden men med dagens hygieniska krav. Otroligt god att äta som den är i tunna skivor. Kallrökt renstek kan även användas i förätter eller på hårt tunnbröd.

 

Levereras i 2 pack. En underbart god korv med äkta västerbottenost. Lägg den på grillen eller stek i stekpannan som den är eller skivad. Mycket hög kötthalt, över 80%. Inget annat kött än ren. Innehåller fett från gris.

 

Renfärs har en karaktäristisk viltsmak. Smakar mer vilt än exempelvis älgfärs. Gott att göra Renfärsköttbullar eller biffar av etc. Vill man mildra viltsmaken kan man med fördel blanda i 1/3 vanlig köttfärs. 500 g.

 

Rensoppkött är en benfri produkt som lämpar sig för soppa. Renköttet kommer från Ren i Norrbotten och Lappland. Ca 1 kg per förpackning

 

Renstek är mycket mört och gott. Om ni gillar Älgstek så prova Renstek nästa gång. Ca 700 g.

 

Suovas på Renstek är en riktig favorit för många Norrlänningar. Ett måste att ta med på skoterutflykt i april säger de. Som tur är behövs ingen skoter för att älska Souvas. Skär i tunna skivor 2-3mm skek snabbt i stekpannan eller mourikkan. Otroligt gott! Ca 500 g per förpakning.

 

Renkalvsadel 2-2,5 kg med inner- och ytterfiléer. Om du vill imponera på dina gäster! Renkalvsadel är festmåltid, både till smak och presentation. Underbar att ungssteka. Levereras fryst.

 

Torkad Renkorv tillverkad på småbitar av torkat Renkött. Skär i tunna skivor och ät som den är. Ca 110 g.

 

En god Renkorv som är ett lyxigt smörgåspålägg. Endast Renkött. 300g.

 

Renkottlett med ytterfilé är riktigt god att grilla eller steka. Storleken på kotletten påminner om en lammkotlett. Ni kommer att älska den här produkten!

Renkalvinnanlår är underbart gott.  Enligt vissa, en lika fin detalj som Reninnerfilé.

God att ugnsteka eller grilla. Sorterar prismässigt in mellan Reninnerfilé och Renstek.

 

Skivad Rentrecôte. Ca 600g 4-5 skivor per förpackning. Mycket god att grilla eller ugnsteka. Även fin att göra tjälknöl på. Se även Renentrecôte på bit.

Från: 480kr

Torkad Renbog
80 kr/hg

 

Lufttorkad och lättrökt. Det gamla klassiska sättet att äta renkött. Torkad Renbog ätes i tunna skivor som den är. Älskar du torkat renkött kommer du även att älska den här varan. Eftersom Torkad Renbog innehåller ben, är kilopriset lägre än för klassiskt Torkat Renkött. Ta fram kniven, karva loss en bit och njut!

 

0