Fjällfisk - vildfångad

Vildfångad Röding, Öring och Sik

Röding kallas med rätta drottningen av ädelfisk. Den visar upp en fascinerande variation i teckning och färg beroende på årstid och från vilken sjö den fiskats i. Rödingen är vår mest alpina fisk som klarar av att leva i fjällsjöar som kanske bara är isfria några månader per år. Vi på Vildfångat säljer endast Röding, Öring och Sik som är vildfångad. Fjällfisk som inte i något skede varit odlad utan levt vilt från romkorn till matfisk.

Av den anledningen varierar storleken på den Röding, Öring och Sik vi säljer.

All vildfångad fisk vi säljer kommer från fjällsjöar i våra nordligaste fjälltrakter runt Sarek och Stora sjöfallet och fiskas småskaligt av samebyarna som förvaltat fisk uttaget i sina vatten sedan urminnes tider.

Det är skillnad på odlat och vildfångat både näringsmässigt, smakmässigt och utseendemässigt. Dessutom kommer fisken från några av våra renaste fjällvatten och skall inte förväxlas med Sik eller Öring som kommer från Östersjön.

Vildfångad Röding och Öring är som regel röda i köttet, men vissa individer kan vara nästan vita eller svagt röda vilket är naturliga variationer som förekommer med vild fisk. Vildfångad röding och vildfångat öring är i en helt annan kondition än odlad fisk. Det syns på köttet på en vildfångad fisk. Det är helt enkelt mycket fräschare ut en odlad dito. Inte lika fet dessutom.

Öringen är nära släkting med laxen men är stationärt levande i fjällsjöarna i norr. Ät fjällöring istället för odlad lax är vårt tips.

Siken är vit i köttet och även den en mycket god matfisk. Fantastisk att röka. Är fetare i köttet än Rödingen och Öringen. Sik som kommer från våra rena fjäll sjöar skall inte jämföras med östersjö sik.

 

Vildfångat är glada över att kunna erbjuda så här fantastiskt fin fisk till våra kunder. Vi erbjuder hemleverans till kunder i norrorts kommunerna Täby, Åkersberga, Sollentuna, Vallentuna och Upplands-Väsby. Vi brukar även kunna hjälpa kunder i Stockholm med lite föramförhållning.

1