FAVORITER

Fjällrödingen är vildfångad och kommer från några av Sveriges renaste och vackraste fjällvatten i området runt Sarek.

Rödingen levereras fryst, urtagen och vakumförpackad. Den har inte i något skede varit odlad. Fiskas småskaligt av samebyarna i norra lapplandsfällen. Rödingen visar upp fascinerade variation i teckning och färg.

Drottningen av all ädelfisk! Vikten varierar från ca 0,8-1,3 kg.

 

Fjällöring (Salmo Trutta) är vildfångad i sjöar i närheten av Sarek.

Öringen levereras fryst, urtagen och vakumförpackad som på bilden.

Vildfångad öring påminner om sin släkting lax men eftersom den här fisken är vlldfangad är den magrare i köttet. Har i inget skede varit odlad.

Öringen kommer från några av Sveriges finaste alpina vatten och håller mycket hög kvalité. Ca 1 kg.

 

Renskav av hög kvalité från Norrbotten. Inget tillsatt vatten. Gott och lättlagat. 400 g per förpackning.

 

Genom att Suovas är lättrökt och saltad kräver den vare sig salt eller kryddor vid stekning. Delikat och snabblagat. Passar utmärkt med såväl mandelpotatis som pasta eller i pitabröd.

Suovas är en nord- och lulesamisk term för rökning av renkött. 400 g per förpackning.

 

Renentrecotê är ett smakrikare och billigare alternativ till Renfilé. Går utmärkt att steka eller grilla. Tänk bara på att Ren är ett magrare alternativ än nöt och blir därför allra bäst om det inte genomsteks. 0,6-1 kg

 

Reninnerfilé är den möraste och högst ansedda detaljen på Renen. Mycket mört och gott! Köttet är vakumförpackat och fryst. En innerfilé väger ca 200-300 g.

 

Sveriges kanske godaste Torkade renkött. Proteinrikt och lätt att bära om man är på utflykt. Perfekt som TV snacks. Skär i tunna skivor och ät som det är. Tugga länge och njut!

Sjaunjagravat Reninnanlår är så mört att det smälter i munnen. Är sagolikt gott. Ätes med fördel på hårt tunnbröd. Som förätt eller apertifs. Gott till öl eller bubbel.

 

 

Fransyska utskuren från utvalda renstekar som rökts på det gamla sätt som gjorts i århundraden men med dagens hygieniska krav. Otroligt god att äta som den är i tunna skivor. Kallrökt renstek kan även användas i förätter eller på hårt tunnbröd.

 

Levereras i 2 pack. En underbart god korv med äkta västerbottenost. Lägg den på grillen eller stek i stekpannan som den är eller skivad. Mycket hög kötthalt, över 80%. Inget annat kött än ren. Innehåller fett från gris.

 

Älgfärs är så mycket mer smakrikt än vanlig köttfärs. Använd till att göra köttbullar, älgfärsbiffar eller hamburgare. Älgköttet vi säljer kommer från Norrbotten och Lappland. 500 g per förpackning.

 

Älgskav tillagas på samma sätt som Renskav. Aningen mindre viltsmak jämfört med Renskav. Jättegott med mandelpotatis och rårörda lingon! Ursprung Norrbotten. Inget tillsatt vatten. 400g per förpackning.

 

Älgentrecôte skivad ca 600g. 4-5 skivor per förpackning. Prova att grilla Älgentecôte! Se även Älgentrecôte på bit.

 

Levereras i 2 pack. En premium korv med endast Älgkött. Innehåller även tillsatt grisfett för att göra den möjlig att grilla.

 

Endast kött från Älg. Tillsatt fett från gris. 2×120 g i varje förpackning. Överraska dina vänner med en lyxig älgfärshamburgare. 

 

Blåbär som mognat under midnattsolen i Norrbotten och Lappland. Levereras styckfrysta och vakumförpackade enligt bild. En mycket uppskattad produkt.1 kg per förpackning

 

Björnkorv. Smörgåspålägg av Björn från Lappland och Norrbotten. Högt köttinnehåll från Björn. Innehåller även fett från gris.

0
    0
    Din varukorg
    Your cart is empty