Älgkött

Älgkött

Älgen, en symbol för vilt som är lätt att känna igen tack vare sin storlek och sitt särpräglade utseende. Skogens konung röner ett fascinerat intresse från utländska turister. Har talat med ett antal turister som berättat att ett av målen med resan till norrland är att få se älg för första gången.  När de lyckas är de förtjusta. Själv har jag sett många älgkor och kalvar i norrbotten på sommaren, men den gången vi såg en bjässe till älgtjur med ca 20 taggar på hornen, så var även vi hänförda.

En älg väger mellan 200-550 kg och kan mäta upp till 2 meter i mankhöjd. En älgtjur är i genomsnitt 20% större än en älgko och är både högre, tyngre och grövre.

Älgjakten har sedan urminnes tider engagerat en stor del av befolkningen, och älgkött varit en viktig och uppskattad del av kosthållningen för generationer.

Vildfångat är glada över att kunna förmedla älgkött som är mycket uppskattat av våra kunder. Mest populärt är nog älgfärs, användbart till många olika rätter som pannbiff, köttbullar, istället för nötfärs till tacos osv. Många tycker även om att göra älgfärshamburgare som även finns som färdig vara att bara lägga på grillen.

Älgstek är en klassisk rätt. Vi älskar själva att göra tjälknöl på älgstek. Många tycker även om älgskav om de söker efter en lite mildare viltsmak än den man får när man äter renskav.

Om man tycker om att grilla så är Älgentrecote en riktig höjdare. Se bara till att inte genomsteka älgköttet då älg är betydligt magrare än nöt. Medium eller medium rare passar bättre.

På hösten blir många sugna på mustiga grytor på älghögrev eller älggrytbitar.

De som någon gång ätit Älgfilé brukar komma ihåg det med något längtansfullt i blicken. En riktig smakupplevelse!

Om ni tycker om Suovas på ren så finns även alternativet älgsuovas. Lite mildare viltsmak än ren, men det är en smaksak vad man gillar mest. Renköttet är å andra sidan mera fin fibrigt. Om ni har funderingar om vilt får ni gärna kontakta oss på Vildfångat!

Vi erbjuder hemleveran till kunder i norrorts kommuner som Täby, Sollentuna, Vallentuna, Åkersberga och Upplands-Väsby. Vi brukar även kunna hjälpa kunder i Stockholm med lite framförhållning. Det finns även möjlighet att hämta hos oss i Åkersberga.

 

Älgfärs är så mycket mer smakrikt än vanlig köttfärs. Använd till att göra köttbullar, älgfärsbiffar eller hamburgare. Älgköttet vi säljer kommer från Norrbotten och Lappland. 500 g per förpackning.

 

Älgskav tillagas på samma sätt som Renskav. Aningen mindre viltsmak jämfört med Renskav. Jättegott med mandelpotatis och rårörda lingon! Ursprung Norrbotten. Inget tillsatt vatten. 400g per förpackning.

 

Älgsuovas 400 g. Älg som skurits i tunna skivor och suovasrökts lättsaltats. Tillagas på liknande sätt som Renskav eller Rensuovas. Snabbt, lätt och gott att laga middag på. Pris per förpackning.

 

Älghögrev med ben, ca 1 kg. Älghögrev är ett mycket användbart och omtyckt kött. Passar utmärkt till Älggryta mm.

 

Högrev från Älg som kommer från Norrbotten och Lappland. Finns även som Älghögrev med ben. Gott att göra viltgryta av. Kan även med fördel malas till köttfärs. Ca 1 kg.

 

Älgentrecôte skivad ca 600g. 4-5 skivor per förpackning. Prova att grilla Älgentecôte! Se även Älgentrecôte på bit.

 

Älginnerfilé ca 1-2 kg. Den ädlaste detaljen från Älg. Ett mycket mört och gott kött. Säljs både hel och väger då ca 1,5-2 kg eller som delad på ca 1 kg.

 

Levereras i 2 pack. En premium korv med endast Älgkött. Innehåller även tillsatt grisfett för att göra den möjlig att grilla.

 

Endast kött från Älg. Tillsatt fett från gris. 2×120 g i varje förpackning. Överraska dina vänner med en lyxig älgfärshamburgare. 

 

Gott som smörgåspålägg. Endast kött från Älg. Innehåller fett från gris. 300 g per förpakning.

Varmrökt älghjärta från norrbotten och lappland. En uppskattad delikatess som är färdig att äta som den är. Vikt ca 300g.

 

Delikatessrökt Älgstek om ca 250 g. Gott att äta som det är eller som ett lyxigare smörgåspålägg eller kallskuret.

0
    0
    Din varukorg
    Din vagn är tom